Ga naar de inhoud

2011: Jaar van het Konijn

Weer een kaartje – met een konijn, maar niet voor Pasen! Dit kaartje heb ik gemaakt voor mijn zus, om haar succes (maar ook plezier) te wensen met de “laatste loodjes” van haar zwangerschap. Omdat ze mij vertelde dat ons neefje in het Jaar van het Konijn geboren zal worden, kwam ik op dit idee. Het silhouet van het konijn, heb heb ik van de PLUS supermarkt. Tja, zo gaan die dingen: Er stond in hun krantje een voorbeeld van een paastak, waarin allerlei figuurtjes waren gehangen. Ik heb toen de plaat gedownload, het konijn uitgeknipt en tot de gewenste grootte gemaakt. Ik heb hem toen in spiegelbeeld op dessin-papier gelegd en uitgesneden. Ik heb het konijn op de kaart bevestigd met 3d-plakkertjes. Het vlindertje is met een pons uitgedrukt op hetzelfde dessin-papier als het konijn. Voor het etiket op de envelop en de binnenkant van de kaart heb ik ander dessin-papier gebruikt (met bolletjes). Ook voor de ondergrond voor het konijn heb ik voor een andere kleur groen (de lievelingskleur van mijn zus) dan de kaart en de envelop zelf gekozen. De linten (satijn) heb ik op maat gesneden en met dubbelzijdig plakband bevestigd.