Ga naar de inhoud

Beurs Buit

Ik heb niet heel veel tijd voor een baantje naast mijn drukke studiewerk. Toch heb ik daar een oplossing voor gevonden: Ik geef voorlichting voor mijn studie als ambassador aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat is een heel laagdrempelig baantje, omdat je zelf aan kunt geven wanneer je wel en niet kan werken. Het is ook ontzettend leuk om te doen! De laatste tijd heb ik een aantal dagen gewerkt, en had ik dus wat extra te besteden. En waar ga ik nu natuurlijk het liefst mijn geld aan besteden? Precies, handwerken. Afgelopen vrijdag was ik op de Handwerkbeurs, en ik ben sindsdien de trotse eigenaar van de volgende mooiigheden.

  • Hele tas vol beige en bruin/groene wol (kan je geloven dat die hele tas maar 8 EUR kostte?!). De wol ga ik gebruiken om meer en beter te leren breien. Ik heb boekje gevonden waarin steeds patroontjes staan met vierkante lappen (een beetje het idee van Elizabeth’s meebreideken, maar dan nog wat gemakkelijker – aangepast op mijn niveau ;-)) om nieuwe steken te leren. Ik heb nu alleen nog maar geleerd recht te breien, dus het leek me een uitgesproken manier om meer te leren door een deken te maken van de vierkante lappen!
  • Twee ontzettend mooie stofjes. Een ervan ga ik gebruiken voor de afwerking voor een kussen voor op de bank; de ander ga ik gebruiken om haak- en breinaalden etui’s te maken.
  • Heel mooie borduurzijde (DMC); waar ik het voor ga gebruiken is nog een verrassing voor een dierbare!
  • Een linnen stukje borduurstof en een Aïda Fine (antraciet) stukje borduurstof.
  • Houten breipennen (5mm) en een houten haaknaald (4mm) van tientalenten.
  • Veiligheidsoogjes van 4mm voor iets nieuws voor Maas.

Goede slag geslagen, toch?!