Ga naar de inhoud

Beurs Buit

Ik heb niet heel veel tijd voor een baantje naast mijn drukke studiewerk. Toch heb ik daar een oplossing voor gevonden: Ik geef voorlichting voor mijn studie als ambassador aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dat is een heel laagdrempelig baantje, omdat je zelf aan kunt geven wanneer je wel en niet kan werken. Het is ook ontzettend leuk om te doen! De laatste tijd heb ik een aantal dagen gewerkt, en had ik dus wat extra te besteden. En waar ga ik nu natuurlijk het liefst mijn geld aan besteden? Precies, handwerken. Afgelopen vrijdag was ik op de Handwerkbeurs, en ik ben sindsdien de trotse eigenaar van de volgende mooiigheden.

 • Hele tas vol beige en bruin/groene wol (kan je geloven dat die hele tas maar 8 EUR kostte?!). De wol ga ik gebruiken om meer en beter te leren breien. Ik heb boekje gevonden waarin steeds patroontjes staan met vierkante lappen (een beetje het idee van Elizabeth’s meebreideken, maar dan nog wat gemakkelijker – aangepast op mijn niveau ;-)) om nieuwe steken te leren. Ik heb nu alleen nog maar geleerd recht te breien, dus het leek me een uitgesproken manier om meer te leren door een deken te maken van de vierkante lappen!
 • Twee ontzettend mooie stofjes. Een ervan ga ik gebruiken voor de afwerking voor een kussen voor op de bank; de ander ga ik gebruiken om haak- en breinaalden etui’s te maken.
 • Heel mooie borduurzijde (DMC); waar ik het voor ga gebruiken is nog een verrassing voor een dierbare!
 • Een linnen stukje borduurstof en een Aïda Fine (antraciet) stukje borduurstof.
 • Houten breipennen (5mm) en een houten haaknaald (4mm) van tientalenten.
 • Veiligheidsoogjes van 4mm voor iets nieuws voor Maas.

Goede slag geslagen, toch?!

Reacties

 1. Je bent goed geslaagd op de beurs, joh!
  Wat leuk dat je een deken gaat breien… het is zo heerlijk om te doen.
  Voordat je het weet, heb je weer een lapje af en kun je weer een ander steekje proberen.
  Succes ermee, en laat je het zien op je blog?

  Groetjes, Elizabeth

 2. Ja, dat zal ik zeker doen, Elizabeth!! Ik hoop dat het me een beetje zal lukken; ik ben pas een paar maandjes geleden begonnen met breien. Ik weet ook niet precies wanneer ik er aan toe kom, want ik heb nog een andere werkjes die afgemaakt moeten worden, maar ik zal jullie er hier zeker over op de hoogte houden! Je ziet het vanzelf een keer voorbij komen! Het fijne is inderdaad wel dat je steeds een lapje zal breien, waardoor het elke keer een kans biedt om te laten zien. To be continued, zullen we maar zeggen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *