Ga naar de inhoud

De Brei- en Haakdagen Rijswijk, 22 en 23 april 2016

IMG_6712Het is vrijdagochtend. 22 april 2016. Het is zo vroeg dat ik twee verschillende schoenen aantrek, en er vervolgens doodleuk heel de dag mee rondloop. De dames van Nijvervlijt trekken naar Rijswijk om daar, in de Broodfabriek, twee dagen beurs de Nederlandse Brei- en Haakdagen door te maken. De allereerste keer zoiets meemaken; best spannend. (Misschien is dat een logischere verklaring voor het aantrekken van twee verschillende schoenen…) Het terrein ging open, en de wij bouwden al snel de stand van Nijvervlijt op. Bewapend met twintig haak- en breinaaldenrollen, stofjes en bestelformulieren gingen we er tegenaan. De sfeer was meteen goed, ik bleek twee geweldige buren te hebben. Mirte van Handwerkles.nl, die met haar demo van dubbelzijdig Tunisch haken een ware magneet was voor de beursbezoekers, en Anke van Gelderse Mutsen, die pure ambacht de aandacht wil geven die ze verdient. We krijgen al snel hele leuke reacties van de beursbezoekers. We zijn nog geen uur bezig of de eerste set (een brei- en haaknaaldenrol) is al verkocht aan een enthousiaste beginneling. Er waren immers beursaanbiedingen! Gedurende de vrijdag en de zaterdag hebben we dergelijke aanspraak, en ik verkoop mondjesmaat, maar genoeg! Ik heb de beurs eruit, en nog wat winst gemaakt. Ik heb er echter wel een enorme les mee geleerd en me voorgenomen: Ik ga zelfmaakpakketjes maken, inclusief op maat geknipte stof en voering, lint en werkbeschrijving. Want steevast was de reactie: “Leuk, maar dat maak ik dan liever zelf.” That’s the spirit! Dat kan ik van zo’n publiek verwachten. Hartstikke leuk, en voortaan ga ik daar op in spelen. Nijvervlijt blijft constant in ontwikkeling! De komende dagen nu lekker aan de slag: Ik heb vijf bestellingen in totaal!