Ga naar de inhoud

De naaimachinehoes…

…is af!

Je kunt echt enorm goed zien dat ik een beginner ben in de naaiwereld, maar iemand die niet zo’n beginner is zei over mijn naaimachinehoes dat het “nog helemaal niet zo erg is voor een eerste keer”. Ik weet dus dat het absoluut geen meesterwerk is, maar om alles uit te vinden is het in ieder geval wel een goede les geweest! Ik vind de hoes ook leuk genoeg geworden om hem gewoon te gaan gebruiken. Eerder gebruikte ik de lelijke plastic hoes met onbestemde lichtblauwe kleur die bij de naaimachine geleverd was; het was niet moeilijk om iets te maken dat leuker was dan dat 😉

Ik speel een beetje vals. Want mijn aller-aller-eerste experiment (naast de steekjes oefenen) was onderstaand zakje. Er zat toen niet echt een idee achter: ik wilde gewoon weten wat ik kon met de naaimachine, of ik zoompjes kon maken, etc. Nu gebruik ik het om mijn haakgaren in te bewaren. Omdat ik 18 april j.l. mijn eerste haakles had, ben ik hier ook nog niet zo goed in. Dat betekent: Oefenen!! En dat is precies het resultaat van wat je hieronder ziet. Om mijn haakgarenzakje te versieren heb ik een randje met vaste steken gemaakt (omdat dat de steek is die je het meest nodig hebt bij het haken van knuffeltjes) en een bloemetje, om het af te maken. Al is het nog niet “je van het”, ziet het er toch al wel gezellig uit, vind ik.

Inmiddels ben ik al weer bezig met van alles, maar ik mag het hier allemaal niet posten: Het zijn werkjes die te maken hebben met de geboorte van mijn neefje (de voorletter en naam zijn in de werkjes verwerkt en die ga ik natuurlijk hier nog niet verklappen!) en met huwelijken, waardoor ik ze hier pas neer kan zetten wanneer de tijd daar is. Keep you posted!

Reacties

 1. Nog even een reactie op een oud berichtje van je … jou hoes heeft gediend als inspiratie voor mijn naaimachine hoes. En hoezo geen meesterwerk … ik vind het erg leuk! Leuke keuze van stofjes!

 2. Hoi Veerle, wat ontzettend leuk om te horen dat ik je geïnspireerd heb om de naaimachinehoes te maken! Dat is nou precies mijn bedoeling van dit logje. Leuk om te horen! Veel handwerkplezier!

 3. Hoi,

  Ziet er leuk uit hoor die hoes. Heb je toevallig het patroon nog of kun je een korte beschrijving geven hoe je hem gemaakt hebt.

  Groetjes Corine

 4. Beste Corine, dank je wel voor je leuke reactie! Excuses voor mijn late reactie terug: Ik ben op vakantie geweest.

  Ik heb geen patroon gebruikt voor deze hoes: ik heb hem min of meer zelf met vallen en opstaan gecreëerd, maar ik kan wel kort vertellen hoe ik de hoes gemaakt heb. Ik heb mijn naaimachine opgemeten met een meetlint (voorkant/achterkant, zijkanten, bovenkant) en daar steeds twee centimeter bij opgeteld. Dan heb ik lappen stof met deze maten uitgeknipt en de voor- en achterkant en zijkanten omgezoomd aan de onderkant van de stof door de stof aan de onderkant twee maal een halve centimeter om te vouwen. Op de lap stof voor de voorkant heb ik een lint gestikt op de hoogte die ik leuk vond. Eerst heb ik deze voorkant aan de lap stof van de bovenkant gestikt, vervolgens aan de zijkant. Deze zijkant heb ik weer aan de bovenkant gestikt, en vervolgens de achterkant aan de bovenkant. Als laatste de laatste zijkant aan de boven- en voorkant, en voilà! De naaimachinehoes is af!

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt! Mocht je nog vragen hebben, beantwoord ik ze heel erg graag! Ik vind het leuk om te lezen dat mensen geïnspireerd worden door wat ik maak!

 5. Hallo,

  Dank je voor de uitleg. Heb al wel de stof nu nog de tijd vinden…. met jouw uitleg moet het wel gaan lukken denk ik.

  Groetjes Corine

 6. Mooi, dat klinkt goed! Ik hoop dat je er binnenkort aan toekomt, naaien is zo heerlijk om te doen! Mocht je nog vragen hebben, kan je hier altijd terecht. Veel handwerkplezier!

 7. beste,

  ik heb een tijd geleden ook een hoes gemaakt en dat was de eerste keer dat ik een machine in handen had. en ik moet zeggen dat van mij zag er toch slechter uit dan dat van jou.
  ik heb jou planning genoteerd en hopelijk lukt het me.
  ik heb alleen moeite met aan welke kant moet je beginnen stikken. want de naden moeten juist liggen. maar ik heb een decovit dus ik kan altijd lostornen he.

  je hoort er nog van hoor hoe het er mee gaat.

  en ik vind jou pagina eerlijk en inspiratievol!!! bedankt dat je dat wilt delen.

  groeten karen

 8. Hoi Karen,

  Bedankt voor je reactie! Ik denk dat het ook een heleboel oefenen is, en steeds weer proberen. Ik heb ook ontelbaar vaak mijn stiksels uit een werkje getornd, vooral in het begin. Dus hopelijk lukt het er uiteindelijk wel mee. Als je nog vragen hebt, kan je hier altijd terecht; ik hoop dat ik je dan kan helpen! Ook bedankt voor je complimenten, erg leuk om te horen.

  Groet,
  Regina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *