Ga naar de inhoud

De naaimachinehoes…

…is af!

Je kunt echt enorm goed zien dat ik een beginner ben in de naaiwereld, maar iemand die niet zo’n beginner is zei over mijn naaimachinehoes dat het “nog helemaal niet zo erg is voor een eerste keer”. Ik weet dus dat het absoluut geen meesterwerk is, maar om alles uit te vinden is het in ieder geval wel een goede les geweest! Ik vind de hoes ook leuk genoeg geworden om hem gewoon te gaan gebruiken. Eerder gebruikte ik de lelijke plastic hoes met onbestemde lichtblauwe kleur die bij de naaimachine geleverd was; het was niet moeilijk om iets te maken dat leuker was dan dat 😉

Ik speel een beetje vals. Want mijn aller-aller-eerste experiment (naast de steekjes oefenen) was onderstaand zakje. Er zat toen niet echt een idee achter: ik wilde gewoon weten wat ik kon met de naaimachine, of ik zoompjes kon maken, etc. Nu gebruik ik het om mijn haakgaren in te bewaren. Omdat ik 18 april j.l. mijn eerste haakles had, ben ik hier ook nog niet zo goed in. Dat betekent: Oefenen!! En dat is precies het resultaat van wat je hieronder ziet. Om mijn haakgarenzakje te versieren heb ik een randje met vaste steken gemaakt (omdat dat de steek is die je het meest nodig hebt bij het haken van knuffeltjes) en een bloemetje, om het af te maken. Al is het nog niet “je van het”, ziet het er toch al wel gezellig uit, vind ik.

Inmiddels ben ik al weer bezig met van alles, maar ik mag het hier allemaal niet posten: Het zijn werkjes die te maken hebben met de geboorte van mijn neefje (de voorletter en naam zijn in de werkjes verwerkt en die ga ik natuurlijk hier nog niet verklappen!) en met huwelijken, waardoor ik ze hier pas neer kan zetten wanneer de tijd daar is. Keep you posted!