Ga naar de inhoud

Ein-de-lijk!

Eindelijk ben ik begonnen met naailes! Samen met mijn zus volg ik naailessen bij Ensaid modevakschool R’dam. Maandag hadden we onze eerste les. We leerden een patroon tekenen, eerst met confectiematen en daarna met onze eigen maten. Dat was erg leuk: We mochten elkaars maten opmeten, zodat we een rok kunnen naaien die ons precies past. Ons huiswerk: Het patroon op ware grote op patroonpapier zetten, en de stof op deze maten knippen. Het eerste gedeelte heb ik vanavond afgemaakt: Mijn eerste echte eigen patroon! Aangezien ik de foto ’s avonds heb gemaakt is het niet zo heel goed te zien, maar ik hoop toch dat het een idee geeft. Je kunt op de foto klikken voor een vergroting; dan is het beter te zien. To be continued!

Reacties

 1. Aha, dat ziet er al professioneel uit! Op zich is het wel handig natuurlijk dat je zelf patroon leert tekenen, dan lukt het via een kant-en-klaar patroon van de Knippie zeker!!
  Veel succes allebei en we zijn benieuwd naar de eindresultaten 🙂
  Liefs, J&A

 2. Hallo,

  Super!!! En erg handig dat je ook leert een patroon speciaal voor jezelf te tekenen. Knippie is leuk hoor maar ik heb een heel dun lang kind en daar zijn niet alle patronen geschikt voor.

  Groetjes Corine

 3. Dan is het inderdaad handig om zelf patronen te leren tekenen! Ik wil ook nog wel eens meemaken hoe het is om van een patroonblad uit een tijdschrift te naaien, maar eerst een eigen creatie inderdaad! Inmiddels ben ik alweer toe aan het rijgen van de rok, dus het begint steeds meer vorm te krijgen. Vandaag heb ik voering, een rits en knoop gekocht. Ik maak steeds foto’s dus aan het einde van de rit zal ik wel een mooi verslag geven hier.

 4. Hoi Regina,

  Waar ik op naailes zat, ging het andersom eerst van bestaande patronen en daarna zelf patronen leren tekenen. Helaas moest ik toen door een verhuizing stoppen. Daar nooit meer naailes gevonden. Inmiddels woon ik 2 jaar in Oostenrijk en hier breien en haken ze allen sokken lijkt het wel. Ook hier geen naailes. Bij de stoffenwinkel heb ik me wel aangemeld voor naailes en er stonden zeker al 6 mensen op het lijstje maar nog steeds niets. Denk er nu over om dan maar bij LOI of zo te gaan doen.
  Het geeft me inderdaad veel ontspanning het naaien al repareer ik op het moment vooral doorgesleten knieën van de broeken van de kinderen.

 5. Hoi Corine, wat bijzonder dat je in Oostenrijk bent gaan wonen! Hoe is dat zo gekomen? Sorry voor mijn nieuwsgierigheid, maar je maakt me benieuwd!

  Wat jammer dat je met die eerdere naailes niet toegekomen bent aan het patroontekenen. Wij zijn daar meteen mee begonnen. Wat een pech dat je het in Oostenrijk niet gevonden hebt. Ik hoop dat je toch nog iets zult horen van de stoffenwinkel. LOI is ook een alternatief, maar ik merk met dit soort dingen dat ik er heel erg veel baat bij heb om dingen te zien om ze goed te kunnen leren. Vaak legt de naaijuf iets uit, en dan begrijp ik niets van wat ze zegt, maar als ze het dan laat zien, dan valt het kwartje ineens. Ik hoop dus dat je het nog zult vinden.

  Wel fijn dat je kleding van de kinderen kunt verstellen en repareren. Pas was mijn vriend door zijn broek gescheurd, dan voelt het wel geweldig dat ik zelf achter de naaimachine kan kruipen om ‘m te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *