Ga naar de inhoud

Het moment is daar!

rokstikkenVandaag ben ik de rok voor de naailes gaan stikken! Op de een of andere manier vind ik dat een heel spannend moment: De rok heeft ineens ‘echt’ vorm! Voor mijn doen ging het stikken best soepel. Daar wil ik jullie natuurlijk deelgenoot van maken. Waar ik de rits op het proeflapje er 5 keer (!!!) opnieuw heb ingezet, heb ik dit in een keer gedaan. De voering zal ik morgen stikken, ’s avonds hebben we dan weer les. Als de naailes is afgelopen, zal ik jullie met foto’s alle stappen laten zien die ik heb doorlopen. We hebben nu nog maar 3 lessen, het is toch best snel gegaan! Ik heb vandaag ook muffins gebakken en het huishouden gedaan. Burgerlijk hè? Haha! Maar op zo’n manier is een vrije dag toch wel prettig…

kaartjeoma2

Verder heb ik deze week voor Oma de B. weer een kaartje gemaakt. We zijn gisteren even bij haar op bezoek geweest, en ik vind dat ze het enorm goed doet! Ze loopt alweer achter de rollator, echt heel knap! Ik vind het zo fijn om van haar te horen dat ze zo blij is met de kaartjes. Dan heb ik meteen zin om een nieuwe te maken. Handwerken is zulk dankbaar werk als mensen er blij mee zijn!

Reacties

 1. Hallo,

  Ben benieuwd naar het resultaat. Inderdaad een spannend moment als het eindelijk echt in elkaar gaat.

  Had bij de broek van de oudste laatst echt angst dat ik toch iets fout gedaan had en het allemaal niet klopte.

  Groetjes Corine

 2. Hee Regina,
  ik was al benieuwd naar de stand van zaken van de rok, maar het resultaat komt eraan begrijp ik. Een rits blijft altijd lastig, vooral in een broek, daar kan je op het laatst zo slecht bij.
  Maar als de rits net zo goed lukt als de kaarten voor Oma….!!!
  Liefs, J&A

 3. Maar klopte het uiteindelijk wel met de broek, Corine?

  Ik moet nu alleen nog de rits in de echte rok zetten (hij is al geregen), de tailleband erop, knoopsgat op de tailleband en de zoom van de rok vastzetten. Dan is de rok klaar. Ik heb al gelockt achter de lockmachine (dat vind ik erg leuk!!). Ik neem echter wel extra lessen want ik red het denk ik niet met nog maar 1 les. Ondertussen kan ik wel aan een nieuwe rok beginnen, om het beter onder de knie te krijgen. Mijn zus is al bijna helemaal klaar met haar rok, en heeft veel meer gedaan als ik (een split en zakken gemaakt…) en ze is nu al aan twee andere rokken begonnen. Ach, ieder z’n eigen tempo, toch?! 🙂

 4. Inderdaad, iedereen zijn eigen tempo. Toen ik op naailes zat, deed ik af en toe alleen daar tijdens de naailes wat tussendoor thuis helemaal niets. En wij waren echt het kletsgroepje van de 5 groepen die de juf had. Tempo was niet al te hoog bij ons. Maar ja, als er op een gegeven moment 5 zwanger zijn van de 6 heb je ook wel gespreksstof..

  Broek was helemaal goed maar was een broek met elastiek in de taille en zonder rits of zo.

 5. Dat klinkt gezellig! 🙂 Het is ook wel fijn als er weinig druk op ligt, en je gewoon lekker je eigen gang kunt gaan. En haha, ik moest erg lachen om die gespreksstof als je zwanger bent!

  Fijn dat de broek goed uit was gevallen! Ook al is het enkel met elastiek, blijft het toch spannend hoe het uitpakt!

 6. Hallo,

  Ik zeg altijd heb daar bij naailes net zoveel geleerd over opvoeden van kinderen als van kleding naaien. Juf vond het niet altijd even leuk maar heeft zich erbij neergelegd. Heb eens een les bij een ander clubje ingehaald echt zo saai die zeiden helemaal niets.

  Zoonlief was helemaal superblij met zijn broek. Ik had nog een ander stuk stof voor nog een joggingbroek maar dan alleen voor een korte maar die moet ik toch ook echt wel maken. Andere zoon is nu “jaloers”. Maar die krijgt een dekbedhoes. Volgende week ga ik met hem naar de stoffenwinkel. Hier heb je een familiepas voor de trein, kinderen reizen gratis en dan krijg je zelf korting. Zonder kind = geen korting. Dus eigenlijk moet hij wel een beetje mee maar goed, hij vindt het geweldig om met de trein te gaan. En hij is ook leuk om mee te winkelen, beetje vrouwelijk jongetje maar is toch ook wel weer heel leuk.

  Groetjes Corine

 7. Klinkt heel gezellig zo, met elkaar! En het lijkt me echt heel erg bijzonder dat je kleding voor je eigen kinderen kunt maken; lijkt me heel dankbaar! Leuk om te horen, Corine!

 8. Het is inderdaad heel dankbaar werk. Vroeger maakte mijn moeder ook altijd kleren voor mij en dan zo heerlijk fijn op maat. Ik vond het erg jammer dat ze er later geen tijd meer voor had. Moet me woensdag echt gaan beheersen daar in de stoffenwinkel en niet met veel te veel stofjes thuis te komen.

  De kinderen kunnen ook oneindig ruzie maken hoor 😉 dan is de gezelligheid ver te zoeken.

 9. Is het nog gelukt om je in te houden? Mag toch best wel eens? Ik heb vorige week ook stof gekocht voor een nieuwe rok. De eerste is bijna klaar…. Alleen nog de tailleband erop, knoopsgat en zoom! En inmiddels al aan een nieuwe begonnen. Dan mag je toch best wat stof kopen?

 10. Hallo,

  Helaas werden allebei de kinderen tegelijk ziek dus nog niet bij de stoffenwinkel geweest. Wel een heel leuk stofje met taarten erop gescoord op Marktplaats. Al het meezit heb ik het vanavond dan komen mijn ouders. En anders de week voor Pasen.

  Zit nu te twijfelen of ik aan het schilderijtje begin te naaien of toch een rondje ga skiën…

  Heb laatste 2 dagen puingeruimd in huis na 1,5 week verpleegster zijn geweest. En al taarten gebakken en heel veel cakejes voor de verjaardagen van de jongens (zijn 1 dag na elkaar jarig). Vind dat ik nu wel ontspanning verdiend heb :).

  Groetjes Corine

 11. Slim, van marktplaats! Ik heb daar eigenlijk geen ervaring mee. Doe je dat vaker? En heb je er goede ervaringen mee?

  Wat leuk dat je ook van bakken houdt, hebben we weer iets gemeen!

 12. Hoi Regina,

  Je moet natuurlijk wel goed op de prijzen letten die ze vragen dat er ook daadwerkelijk wat tussen zit met wat je in de winkel kan kopen. Heb verder goede ervaringen met marktplaats. Heb daar ook regelmatig kleding voor de kinderen gekocht. Heb er zelf trouwens ook veel verkocht.
  Stof vind ik dan ook best wel weer lastig omdat ik eigenlijk stof voelen moet als ik het koop. Maar ik wil een hoes maken voor mijn keukenmachine en dat stofje met taartjes was gewoon te leuk om niet te bieden. Ik gebruik mijn keukenmachine heel vaak maar soms staat hij ook weer een tijdje en dan valt er stof in en dan moet ik hem eerst weer wassen.

  Heerlijk bakken. We hebben hier nu paasvakantie en de knuffels van de jongens zijn jarig (hebben ze bedacht, die zijn wel 3 keer per jaar jarig hoor) en nu gaan we morgen cakejes bakken.

  Groetjes Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *