Ga naar de inhoud

Ik *hartje* Maas!


Naast het wieglakentje, mag er natuurlijk ook geen lakentje in het ledikantje van mijn neefje ontbreken! Ik heb met wit DMC-garen op een linnen band geborduurd. Het patroontje van het hartje komt weer uit Jan Eaton’s Borduren in Kruissteek. Ik ben gek op dat boek en heb er nu al zoveel uit gemaakt! Aanvankelijk lijkt het misschien een meisjesrandje, maar ik vind dat het ook prima voor een lief stoer kereltje kan. Net als het wieglakentje heb ik het randje ok gewoon heel simpel op een lakentje (gewoon van de HEMA) gestikt. Met mijn draadspanning op de naaimachine zit het echter niet helemaal goed, dus voor ik weer aan een nieuw project aan de naaimachine begin, moet ik daar toch wel even achteraan! Ik heb gelukkig in een boek een goede beschrijving voor hoe ik dat het beste aan kan pakken.

Reacties

  1. Hoi Regina,
    Ik vind het eigenlijk geen “meisjesrandje” hoor. Het ziet er leuk uit!
    En die draadspanning op je naaimachine kan verschillende oorzaken hebben, denk ik.
    Bijvoorbeeld het soort naaimachinegaren, de spoeltjes, soort stof etc. Ik hoop dat je het kan verhelpen.
    Liefs, J&A

  2. Ik heb het bekeken en ik weet waarom het met dit lakentje “mis” ging; het randje is veel grover van stof dan het lakentje, waardoor de stoffen over elkaar gingen schuiven. Voordat ik met het oppasboek aan de slag ging, heb ik op een proeflapje gekeken hoe het met de draadspanning was. Dat was goed, dus heb ik er verder niks aan hoeven veranderen. Het is dus gewoon even uitkijken als je met twee verschillende soorten stof aan de slag gaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *