Ga naar de inhoud

Klein maar fijn

vestje68Op naailes ben ik aan de slag gegaan met een patroon uit de Knippie. Ik ben heel erg blij hoe het overslagvestje (maat 68) geworden is. Ik heb als bies biais band gebruikt, en dat heb ik met de machine en met de hand bevestigd. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd met dit vestje: vanuit een patroon werken, het patroon ‘recht van draad’ op de stof leggen, mouwen aanzetten en biais band vast stikken.
Ik heb wel gemerkt dat ik werken vanaf een patroon uit een tijdschrift leuker vind dan zelf patroontekenen, ook al ben ik wel blij dat ik dat ook geleerd heb. Dit vestje heb ik voor niemand in het bijzonder gemaakt; het was gewoon om te oefenen. Ik ben van plan er ook nog eens een broekje bij te maken. To be continued!

vestje68_1vestje68_2

Reacties

 1. Hoi Regina,

  Ziet er goed hoor! Als je nu “zomaar” eens iets maakt in maat 116 of 134 stuur je het maar op naar Oostenrijk ;).

  Toevallig heb ik gisteren een lapje stof aan de jongste laten zien of hij het mooi vond want dan ga ik daar een korte broek (ja, we hopen nog steeds op zomer) van maken…

  Groetjes Corine

 2. Hoi,

  Korte broek is er nog niet van gekomen heb eerst nog 5 broeken gerepareerd met lappen op de knieën.

  Vandaag was helemaal voor dekbedhoes gepland anders vindt hij straks de stof niet meer mooi maar nu is hij ziek dus weet nog niet of het lukt.

  Straks doen we een bod op een huis en als dat doorgaat, gaat het niet veel meer worden met mijn naaiaktiviteiten voorlopig denk ik.

  Groetjes Corine

 3. Hoi Corine,

  Heb je al nieuws over het huis?? Ik ben benieuwd! Bij mij staat het naaien door de vakantie ook een beetje op een laag pitje, maar in september begint de les weer. Ik ben nu bezig met een rokje en een broekje voor bij het overslagvestje.

  Groet,
  Regina

 4. Hoi Regina,

  Het huis hebben we inmiddels gekocht en zijn nu druk aan het klussen. Mijn naaispullen zijn dus voorlopig nog ingepakt. Maar het naaimachine staat niet heel ver achter de verhuisdozen :).

  Ik krijg ook weer echt een eigen plekje weer voor mijn naaimachine. Helaas zonder daglicht maar het is in ieder geval een echt eigen plek en daar ben ik blij mee. Er komt vast wel weer een keer budget voor een dakraam.

  Groetjes Corine

 5. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, Corine! En veel succes met het klussen; ik hoop dat het allemaal voorspoedig zal verlopen.

  Wel enorm fijn dat je een eigen plek krijgt voor de naaimachine, ik ben jaloers!!

 6. Hoi,

  Het klussen ging eigenlijk best voorspoedig. Tot we zondag een waterleidingbreuk hadden in de badkamer. Gelukkig geen schade aan al nieuw gemaakte dingen maar blijft vervelend. Keuken komt pas eind oktober dus dan moet het toch wel opgelost zijn.

  Vandaag snel weer verder met de slaapkamer van de jongste dan kan hij naar zijn slaapkamer en wij ook naar binnen. Het begint koud te worden in de vouwwagen slapen.

  Groetjes Corine

 7. Jeetje, zo’n tijd in de vouwwagen… Daar heb ik wel respect voor! Hoe staat het inmiddels? Als de planning aangehouden kon worden is de keuken er inmiddels ook al. Zijn jullie nu al allemaal over naar het nieuwe huis? Spannend hoor! En heb je je naaihoekje al? Komende vrijdag ga ik eindelijk weer eens naar naailes, sinds de zomer is dat namelijk doorbroken, maar ik ga er nu weer tegenaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *