Ga naar de inhoud

Kleine Maas en het Grote Tante Gina Oppasboek

Ik heb voor Maas een Oppasboek gemaakt! Telkens als ik op mijn neefje Maas pas, schrijf ik onze avonturen erin. Het aapje met zijn knuffeltje heb ik uit Gehaakte Applicaties van Brenda Smits (juf steek), alleen heb ik de kleuren aangepast en heb ik het aapje gespiegeld omdat ik dat leuker uit vond pakken. Ook heb ik er een ander randje aangemaakt. Mocht je je af hebben gevraagd waar ik de oogjes op de beurs voor heb gekocht, dan is dit aapje het antwoord!

Het patroon voor de boekomslag heb ik hier gevonden. Ik heb alle extra’s eraf gelaten en het basispatroon gevolgd. Echt iets voor mij, want toen ik al bijna klaar was, zag ik dat het een patroon was voor de “gevorderde naaister”! Het was sowieso wel een uitdaging, want ik moest omrekenen van inches naar cm; en ik moest uitvinden wat Engelse naaitermen betekenden. Bijvoorbeeld, “baste” is rijgen, “interfacing” is vlieseline. Zo leer je nog eens wat! Het is inderdaad goed te zien dat ik nog geen gevorderde naaister ben, maar ik ben toch wel tevreden over het eindresultaat!

Het persoonlijke label met mijn logo en initialen erop heb ik gemaakt met transfer-paper. Ik heb het eerst op een lapje stof overgebracht en toen het lapje stof op de omslag genaaid. Ik ben er heel blij mee! Ik weet alleen nog niet zeker of ik het met m’n initialen het leukst vind, maar ik kon niets anders bedenken. Jullie een idee?