Ga naar de inhoud

Nijvervlijt is terug!

Eind 2015 is Nijvervlijt geboren. Ik begon ik met het maken van breinaaldenetuis met mijn naaimachine. Eerst voor mezelf, later op bestelling voor anderen en uiteindelijk stond ik met een voorraad op handwerkbeurzen. Later begon ik meer kinderkleding te naaien en verdwenen de handwerkproducten wat meer naar de achtergrond. 

Maar ik ben terug! En hoe. Ik heb besloten alleen maar duurzame materialen te gebruiken voor de handwerkproducten van Nijvervlijt. Dat betekent dat de stoffen die ik gebruik vriendelijk zijn voor mens, natuur en milieu. Er worden geen mensen uitgebuit voor het produceren van de stoffen, en de natuur wordt niet onnodig belast. Ik hield daar al rekening mee in het naaien voor mijn gezin en mezelf. Kleding maak ik met duurzame (organische) stoffen en ik koop nauwelijks bij Fast Fashion winkels. De kledingindustrie is namelijk een van de meest vervuilende industrie ter wereld. Daarom vind ik dat ook belangrijk voor Nijvervlijt: Alle stoffen die Nijvervlijt gebruikt, zijn ook gecertificeerd op duurzaamheid. Hoe zorg ik ervoor dat mijn stof en materialen hieraan voldoen? Ik koop alles in bij Ansje Handmade. Je kunt op haar website meer lezen over de achtergrond van haar duurzame producten.

Ik zal werken met shopupdates. Dat betekent dat ik eerst een voorraad maak, en die vanaf een vast moment aanbied in mijn webshop. Als het op is, is het op en zal ik me weer voorbereiden op een volgende shopupdate. Je kunt op de hoogte blijven van de shopupdates via instagram of facebook of de Nijvervlijt nieuwsbrief. Ik heb er zin in!

In het assortiment van Nijvervlijt zit onder andere:

Mis je iets in dit assortiment, of heb je andere suggesties of vragen, dan kun je altijd contact met me opnemen via het contactformulier.