Ga naar de inhoud

Nog maar heel even…

slab_mareTijdens de kerstdagen heb ik een presentje gemaakt voor het lieve mooie meisje waar ik ook de kleine witte slofjes voor heb gebreid als kraamcadeautje. Over niet al te lang is deze kleine alweer een half jaar (wat gaat dat enorm snel!) en dan kan ze naar hartelust op haar slabbetje gaan knoeien. De poezen die naast haar naam geborduurd zijn, komen qua gelijkenis overeen met de majestueuze T. en stoere J.: de poes en kat waar ze mee opgroeit, en waar ik af en toe met veel plezier op pas. Inmiddels heb ik ook al het grote geluk gehad om op de dame in kwestie zelf op te hebben mogen passen, wat mij betreft voor ontelbare herhaling vatbaar! Mijn inspiratiebron voor het patroontje: Jan Eaton.

Reacties

 1. Hoi,

  Ook weer erg leuk. Ik kan ook weer aan de slag. Krijgen er een neefje bij dus ik weet al welke kleur ik kan nemen.

  Kan ik trouwens ook ergens een abonnement nemen op je blog?

  Groetjes Corine

 2. Hoi Corine, excuses voor mijn late reactie! Ik ben ziek geweest, maar nu is het gelukkig weer voorbij. Gebruik je een RSS reader? Want dan kan je je heel gemakkelijk abonneren om mijn log via deze link: http://www.hetisvastmislukt.nl/onhandig/feed/. Ik hoop dat het lukt!

  Wat leuk dat je ook weer aan de slag kunt voor je neefje! Leuk is dat hè? Ik vind zelfgemaakte kraamcadeautjes het leukste wat er is. Ik heb er inmiddels ook best veel gemaakt: http://www.nijvervlijt.nl/tag/kraamcadeau/. Heb jij dat boekje van Jan Eaton ook? Dat is echt een aanrader!

  Ik ben op het moment bezig met een groot borduurproject, dus het zal wel even duren voordat ik dat hier op mijn log kan showen. Maar zodra de rok af is van de naailes, zal ik ‘m natuurlijk gelijk showen, met alle stappen gefotografeerd. Waar ben jij op dit moment mee bezig?

 3. Hoi,

  Geeft niets hoor, hopelijk ben je weer helemaal gezond.

  Geen idee of ik dat boekje heb maar heb wel een boekje wat er veel op lijkt. Mijn mijn borduurboeken zitten nog in een verhuisdoos omdat mijn knutselkamer nog niet klaar was.

  Mijn “officiële” project is een dekbedhoed voor de jongste. Tussendoor moet ik nog 2 lakens een klein stukje groter maken omdat hij van een meegroeibed naar een gewoon bed gegaan is. En ik zag gisteren alweer een broek met een gaatje…. O ja, en ik had ook nog even een hoesje gebreid voor zijn Tiptoi stift (geen idee of dat in NL ook is maar het is een soort pen die je in een boek kunt gebruiken en dan wordt er van alles verteld over het onderwerp (muziek, boerderij, vliegtuigen etc.) van het boek).

  We zijn voor de bergen, mooie natuur en het fijne klimaat naar Oostenrijk gegaan. We wonen in Karintië. We hebben er lang van gedroomd, over nagedacht hoor en het laatste was dat de jongste in NL astma had en in Oostenrijk nergens last van heeft. Ook voor mijn reuma is het een stuk beter hier alleen daar kwam ik dan pas weer achter toen ik hier ook echt woonde. Dacht eerst dat het gewoon kwam omdat ik vakantie had als ik in Oostenrijk was.

  Tja, zo’n LOI cursus is ook niet echt mijn ding hoor daar ontbreekt dan af en toe weer de discipline voor maar dit wil ik wel heel erg graag. En inderdaad met een echt juf lijkt het me wel een stuk makkelijker. Dat is dan wel weer jammer, ken wel iemand die best graag een soort naaiclubje zou maken. Gewoon een vaste avond bij elkaar komen, koffie/thee leuten, kletsen en ondertussen wat naaien (zo was ongeveer mijn naailes, maar dan zonder de koffie/thee). Maar zo snel als zij dan een ander wat voordoet moet ze haar naaileraresdiploma hebben en dan heeft ze niet. En ze durft het niet aan om het toch te doen. Zitten hier best wat van die winkeltjes waar ze dingen vermaken en repareren en dat is een beetje broodnijd onderling. Had daar trouwens eens gevraagd voor een rits in een jas van de oudste… 15 euro, zoveel had ik voor die jas nog niet eens betaald.

  Groetjes Corine

  Dat RSS geen idee of ik dat heb, zal eens aan mijn man vragen.

 4. Haha, dat doe ik ook altijd: iets met computers of internet; dat vraag ik altijd aan mijn vriend. Met een RRS reader kan je je abonneren op verschillende sites, en dan haalt het programma alle nieuwe berichten van die sites binnen. Ik gebruik hier bijvoorbeeld het programma ‘NetNewsWire’ voor, maar ik heb nu ook op de iPad een applicatie waarmee ik deze berichten binnenhaal (‘Flipboard’ heet dat). Allemaal dankzij Marc 😉 Veel succes!

  Wat leuk om over je ervaringen te lezen, bedankt dat je die wil delen!

  Wat heerlijk, een knutselkamer! Ons huis is daar te klein voor, maar dat is wel een toekomstwens: een kamertje om in te naaien, en om alle allerhande handwerkjes in te kunnen doen.

  Leuk hoor, zoveel voor je gezin te kunnen (ver-)maken. Heel bijzonder! De kinderen boffen maar! Leuk dat je ook breit.

  Jammer hoor, dat je de naailes toch niet weet te vinden. Ik hoop dat daar binnenkort eens verandering in zal komen! Ik duim voor je; houd me op de hoogte!

  Groet,
  Regina

 5. Hoi Regina,

  Knutselkamer is eigenlijk een groot woord hoor. Maar ik heb in ieder geval een vast plek voor het naaimachine en dat is al heel wat. In ons huis in NL was ook geen plaats en moest ik hem iedere keer neerzetten en als we gingen eten weer opruimen want hij stond op de eetkamertafel.
  Eerst sliepen de kinderen daar samen maar dat ging echt helemaal niet. Toen is de oudste naar het “bezemhok” gegaan. Hier in Oostenrijk hebben de huizen vaak een Abstelraum, is om was te laten drogen in de winter je skischoenen neer te zetten etc. En toen hebben we een tafel op de plaats van het bed van de oudste neergezet. De kamer is in tweeën gedeeld door een gordijn en het bevalt goed zo’n vast plekje.
  We zijn druk op zoek naar weer een eigen huis. Huizen zijn hier vaak of te “groot” of te klein maar zo’n huis wat dus eigenlijk een kamer te veel heeft, is niet zo erg. Dan heb ik een kamer voor het naaimachine, knutseldingen en ook nog de strijkplank.

  Was deze week in Villach en daar zit een redelijk grote naaimachinewinkel. Toch daar eens vragen of daar niet iets van naailes is.

  Groetjes Corine

 6. Groot of klein: Een knutselkamer(tje) is absoluut voor mij een toekomstdroom, haha! Ons huis is 65 vierkante meter, dus dat past echt niet. Ik werk nu inderdaad ook aan de eetkamertafel, maar ik zet de naaimachine wel steeds in een kast als ik ermee klaar ben. Klinkt goed hoe jullie het hebben opgelost!

  Ik ben benieuwd naar jullie huizenjacht! Ik wens jullie daarmee veel succes! Ik hoop dat wij hier nog wel even kunnen blijven zitten, we hebben het erg naar ons zin.

  Ik hoop ook dat de naailes er toch nog van kan gaan komen bij jou!! Succes!

  Handwerkgroet,
  Regina

 7. Ik heb een naaimachine van 20 kilo…. is de oude naaimachine van mijn moeder toen ze voor naailerares heeft geleerd. Is bijna een industrieel apparaat kan ook leer naaien zo´n sterke motor zit erin. De Oostenijkse mevrouw werd helemaal lyrisch toen ik hem vorig jaar voor reparatie bracht wat het ook kostte het was het echt waard zei ze.

  Lockmachine heb ik nog nooit mee gewerkt. Dat deed onze juf altijd zelf op haar lockmachine. Maar een lockmachine is wel even oefenen voor je daar echt mee kan werken zeggen ze. Dat is dan wel weer jammer dat ik nu ver van mijn moeder woon. Mijn moeder heeft namelijk een lockmachine maar doet er eigenlijk weinig mee. Zou hem zo voor een tijdje kunnen lenen. En misschien zelfs net als de naaimachine wel krijgen, zusjelief heeft er geen gevoel voor en schoonzusterlief is shopaholic die maakt echt niets zelf daar moet alles met een merkje zijn.

  Ik heb toevallig uit de bieb een boek van Poppy Treffry meegenomen die doet aan `vrij` naaien met de machine overal applicaties op. Echt heel leuk. Alleen mijn machine loopt te snel daarvoor krijg ik het idee.

  Groetjes Corine

 8. Dat is ideaal als je de lockmachine zou kunnen lenen, maar dat is inderdaad wel lastig als jullie zo ver van elkaar vandaan wonen! Misschien als je toch nog een naaijuf weet te vinden, misschien kan je daar dan gebruik maken van de lockmachine? Het is inderdaad even leren hoe je ermee aan de slag gaat, maar ik had het in principe zo door! Het ‘enge’ eraan is dat als het fout gaat (het mes het verkeerde stuk stof te pakken heeft) je weer helemaal opnieuw kunt beginnen… Inmiddels zit ik eraan te denken om samen met mijn zus een lockmachine aan te schaffen, zodat we er samen gebruik van kunnen maken. We zullen zien! Voorlopig kan ik ‘m op les nog wel even gebruiken.

  Dat boek klinkt leuk! Veel plezier ermee! Hoe bedoel je dat je denkt dat de machine te snel loopt? Is het moeilijk regelen met je pedaal? Ik heb daar ook wel een beetje last van, moet ik zeggen.

 9. Hallo,

  Je moet dan je transport naar onderen doen, je stof in een ring en dan met je handen de stof bewegen. Zij schrijft echt op de stof zeg maar. Maar ik heb toch al redelijk wat geoefend en heb toch het idee dat mijn machine daarvoor te snel gaat ook al duw ik nog zo voorzichtig op het pedaal.

  Ik maak ook redelijk vaak applicaties ergens op en die doe ik dan met een hele dichte zigzag langs de rand. In haar boek doet zij het ook gewoon met een normale steek en dat is ook erg leuk vooral bij kleinere applicaties maar dat moet je dan ook weer zonder transporteur doen.

  Lijkt me echt super een lockmachine te hebben. Toch nog eens met mijn moeder praten.

  Met Pasen zijn we waarschijnlijk weer in NL dan moet ik maar eens wat stof inslaan. Hier is de stof erg duur en minder leuk.

  Groetjes Corine

 10. Ik snap wat je bedoelt, Corine. Ik denk dat dat per naaimachine best kan verschillen. De ene kan iets makkelijker aan dan de andere, of is beter geschikt voor een bepaald soort klusje. Ik heb ook wel eens applicaties aangebracht (erg leuk om te doen!) maar bij mij lukt het juist niet om een hele dichte zigzag op min machine gedaan te krijgen…

  Leuk dat je weer even in Nederland bent met Pasen! Alvast veel plezier, en ik hoop dat je mooie stofjes zult vinden voor een betaalbare prijs! Mijn naaijuf zei dat het stoffenspektakel in Ahoy een goede tip is!

 11. Toevallig net op de website gekeken van stoffenbeurs.nl maar in Ahoy is volgens mij op 1 april en dan gaan we alweer terug. In Venlo is hij weer net een week te vroeg :(. Verder nergens echt in de buurt. Ben er ooit een keer geweest, dat is echt super was wel blij dat ik mijn man bij me had dat ik me nog een beetje kon beheersen met kopen anders had ik nog meer gekocht. Heel verleidelijk daar!

  Sprak met een moeder hier van de Kindergarten (kleuterschool) die ook heel veel naaiwerk doet. Ze maakt tassen van oude koffiezakken. Daar heeft ze dus een hele zware naaimachine voor en voor het normale werk heeft ze ook een lichtere. Maar ja, dat is echt een kunstenares met een eigen atelier die heeft de plaats… ik droom verder…

  Weet nog dat mijn moeder ooit een andere heeft gekocht om beter stretch/tshirt stoffen te kunnen naaien. Maar als ze dan een spijkerbroek deed, had ze toch weer liever haar oude naaimachine. Het is dat ze de plaats niet had anders had ze ze ook naast elkaar gezet… ook in dit geval… ik droom verder…

  Groetjes Corine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *