Ga naar de inhoud

Opgeruimd staat netjes!

tasje

Ik ergerde me er al zo’n tijd aan dat mijn toilettas rommelig werd. Zoveel heb ik er niet eens in. Maar wat ik heb, zat allemaal bij elkaar gepropt. Daar heb ik vandaag eens verandering in gebracht. Ik heb een enveloptasje gemaakt voor mijn nagellak. Het is heel simpel en snel te maken:

tasje1

  • Je knipt twee stukken stof van 20 x 30 cm met contrasterende kleuren. Ik heb een stofje van de IKEA gebruikt, en de stof van een t-shirtje dat ik niet meer paste.
  • Je naait op 3 cm van de kant (op de ene stof het zachte gedeelte van het klittenband aan de bovenkant, en op de andere stof het harde gedeelte aan de onderkant) wit klittenband van 2 cm x 20 cm.
  • Je naait deze lapjes met de goede kanten op elkaar aan elkaar, met ongeveer 0,5 cm naad. Laat ongeveer 5 cm open voor het omkeren van het werk.
  • Je knipt de hoekjes schuin af, en keert het werk binnenstebuiten. Steek de hoekjes goed uit met een puntig voorwerp, bijvoorbeeld een breinaald, of de punt van je schaar. Naai het opengebleven stukje dicht met de jij-en-ik steek. Dat zorgt ervoor dat je het werkje dichtnaait, zonder dat je de steekjes ziet:

tasje_jijenik

  • Je vouwt de onderkant van de op elkaar genaaide lapjes om, en speld deze aan de zijkanten vast, om ze zo dicht te stikken. Zorg dat de zijkanten van het werkje goed op elkaar aansluiten; dit zorgt voor een mooie afwerking. Let er ook op dat het klittenband goed op elkaar aansluit.
  • Stik de zijkanten vast, en als laatste naai een knoop in het midden van de bovenkant van het tasje, voor de sier. Gebruik alleen de bovenliggende stof om de knoop te bevestigen.
  • Klaar!

tasje2 tasje4

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *