Ga naar de inhoud

Hoe het begon & wie ik ben

Hoi allemaal! Mijn naam is Regina (established: 1983) en ik maak handwerkaccessoires: Projecttasjes om je haak- en/of breiwerk in te bewaren en haak- en (sokken)breinaaldenroletuis om je naalden veilig en geordend in op te bergen.

Ontspanning

Handwerken is belangrijk voor mij. In 2010 ben ik begonnen met borduren, ergens in de jaren daarna volgde haken, naaien en uiteindelijk breien. Ik ben begonnen met handwerken omdat ik moeilijk kon ontspannen. Wat een verademing toen ik handwerken ontdekte! Ik deel dat graag met anderen, via instagram en een blog dat ik bijhield over mijn handwerk.

Nijvervlijt

In 2012 maakte ik de eerste breinaaldenroletui voor mezelf. Al snel kreeg ik allerlei bestellingen uit mijn omgeving, en toen besloot ik: Ik wil hier iets mee. Stukje bij beetje is daar Nijvervlijt uit ontstaan in oktober 2015. Na een pauze is Nijvervlijt nu weer terug sinds de zomer van 2023. Omdat duurzaamheid voor mij belangrijk is, werk ik inmiddels alleen met materialen waarbij de natuur, mens en het milieu zo min mogelijk belast worden. Lees daar hier meer over. Lees meer over hoe Nijvervlijt is ontstaan in dit interview bij mirjammolenbeek.nl.

Achtergrond

Van huis uit doe ik heel iets anders: Ik heb geschiedenis gestudeerd op de universiteit, en ben lang op de universiteit werkzaam geweest. Ik ben dus vooral gewend veel met mijn hoofd te doen, en vind het dus heerlijk om in mijn vrije tijd met mijn handen bezig te zijn.

Heb je vragen? Stel ze gerust!