Ga naar de inhoud

Waar Nijvervlijt voor staat

De naam Nijvervlijt is een combinatie van de woorden: nijverheid, ijverig en vlijtig, wat natuurlijk allemaal te maken heeft met het ambacht van handwerk. Nijvervlijt biedt handwerkaccessoires aan en handwerk is persoonlijk heel belangrijk voor mij, dus de link is zo gelegd. Waarom handwerk zo belangrijk voor me is, kan je hier lezen. Lees meer over hoe Nijvervlijt is ontstaan in dit interview bij mirjammolenbeek.nl.

Duurzaamheid

Nijvervlijt staat voor werken met stoffen waarbij het productieproces zo min mogelijk belastend is voor mens, dier en milieu. Ik hield daar al rekening mee in het naaien voor mijn gezin en mezelf. Kleding maak ik met duurzame stoffen en ik koop nauwelijks bij Fast Fashion winkels. De kledingindustrie is namelijk een van de meest vervuilende industrie ter wereld. Daarom vind ik dat ook belangrijk voor Nijvervlijt: Alle stoffen die Nijvervlijt gebruikt, zijn ook gecertificeerd op duurzaamheid. Hoe doe ik dat? Ik koop mijn stoffen en accessoires alleen in bij Ansje Handmade, mijn duurzame leverancier. Hoe doet zij dat? Lees er hier meer over.

Shop updates, verzenden en betalen

Nijvervlijt werkt met shop updates. Dat betekent dat ik eerst een voorraad maak, en die dan vervolgens in de webshop zet. Als het op is, zullen er pas weer nieuwe producten in de webshop komen tijdens de volgende shop update. Het moment van de volgende shop update wordt gemeld via instagram, facebook en de Nijvervlijt nieuwsbrief. Mocht je verzoeken hebben, kan je altijd even contact met me opnemen.

Verzenden gebeurt binnen drie werkdagen. Verzendkosten zijn €4,25 voor een brievenbuspakketje, en €6,95 voor grotere pakketjes. Nijvervlijt verzend alleen naar adressen in Nederland of België. Betaling vindt plaats via een directe bankoverschrijving. Omdat Nijvervlijt een kleine onderneming is, zijn de betalingen helaas niet via iDeal in te richten. Ik hoop op je begrip.

Heb je vragen? Stel ze gerust!