Ga naar de inhoud

Persoonlijke handdoek stap-voor-stap

Voor kerst gaf ik Maas een persoonlijke handdoek en ik wilde de techniek die ik heb gebruikt graag met jullie delen! Het is een leuk project voor beginners, want je leert jezelf de basisstappen van appliqueren en je leert jezelf verschillende soorten borduursteken.

Benodigdheden:

 • Ik heb een babyhanddoek van de Prenatal gebruikt.
 • Een stofje met leuke figuren
 • Vlieseline
 • Een (stof-)schaar
 • Een strijkijzer en strijkplank
 • Verschillende contrasterende kleuren DMC-garen

Techniek:

 1. Zoek een stofje waar leuke figuren op staan. Ik heb gekozen voor een stof die in de babykamer terug kwam. Ik gebruikte deze stof ook voor zijn Naamslinger.

  Breng vlieseline over op de verkeerde kant van de stof door het erop te strijken.

 2. Knip de figuren uit en arrangeer ze op jouw manier.

 3. Haal de vlieseline van de uitgeknipte stofjes en strijk de applicaties op de door jouw bestemde plek.

 4. Stik de applicaties vast met verschillende steken met contrasterende kleuren DMC-garen. Ik heb gebruik gemaakt van een festonsteek, stiksteek, koninginnesteek, franse knoop, kettingsteek en steelsteek, met behulp van het Handboek borduren van Betty Barnden. (Klik op de foto voor een vergroting).

Veel handwerkplezier!