Ga naar de inhoud

Tjilp

Ik had er geloof ik een zilveren eendje hangen, aan het hemeltje van mijn wieg. Voor mijn neefje Maas heb ik er iets meer bescheiden van gemaakt: Een vilten vogeltje, met zijn naam erop. Op verzoek van mijn zus heeft het vogeltje een wipstaartje, want dat vindt ze zo leuk. Hieronder kun je stap voor stap lezen hoe je ook zo’n vogeltje kunt maken.

  1. Schets op een stukje patroonpapier het vogeltje. (Mocht je onzeker zijn over de vorm ervan, kan je misschien op internet een silhouet van een vogeltje vinden). Laat de grootte afhangen van de naam van het kindje. Knip het vogeltje uit en speld ‘m op een stukje vilt.
  2. Knip langs het patroonpapier het vogeltje twee maal uit. Zo heb je meteen de voor- en achterkant.
  3. Rijg een stukje oplosbare aftelbare DMC canvas op het vogeltje. Met een contrasterende kleur borduur je de naam van het kindje op de voorkant van het viltenvogeltje. Ik heb de letters uit Borduren in Kruissteek van Jan Eaton.
  4. Leg de geborduurde voorkant volgens gebruiksaanwijzing van de canvas 10 minuten in water van ongeveer 30-40 graden. Na 10 minuten is het canvas opgelost.
  5. Borduur de voor- en achterkant van het vogeltje aan elkaar door middel van een festonsteek. Houd in het midden een geknoopt lintje met een belletje eraan, om het vogeltje later in het wieghemeltje te kunnen hangen. Laat een klein stukje open voor de vulling.
  6. Vul nu het vogeltje met poppenvulsel en naai met de festonsteek dicht. Hecht de draad af door hem langs de rand onder de festonsteekjes door te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *