Ga naar de inhoud

Vriend voor het eenzame kussen

gehaaktkussen1gehaaktkussen2
Eerder liet ik jullie al het gebreide kussen zien voor op bed. In zijn eentje lag hij er zo zielig bij, dus heb ik er een kussen bij gehaakt. Zowel het textielgaren als het patroon waren van de HEMA, verkocht per setje, inclusief haaknaald nr. 10. Ik moet zeggen dat ik er niet zo over te spreken was. Er zaten ontzettend veel knopen in het zeer stugge garen. Ik heb er een foto van gemaakt om eventueel op te sturen, maar ik wilde eerst even nagaan of dit wel normaal was met textielgaren of niet. Het is immers de eerste keer dat ik hiermee heb gewerkt. Inmiddels heb ik elders textielgaren gekocht voor een mandje, kijken of het daarmee beter gaat. Anyway: Ik heb het patroon van het kussen aangepast door de noppen er niet op te haken; die vond ik niet zo leuk. Verder heb ik de zijden aan elkaar genaaid met een matrassteek in plaats van een overhandse steek, en heb ik er een rits in gezet, zoals bij het gebreide kussen. Dat vond ik wel mooi staan, en net zo handig! Ik heb er dus weer zelf een binnenkussentje in gemaakt, van lichtgrijze stof.

Reacties

  1. Hé Regina, dat heb je snel gedaan! Wel leuker zo twee kussentjes op bed.
    Maar dat van die knopen in het textielgaren lijkt me toch niet normaal; van de Hema zou je toch beter verwachten. Enfin, op het resultaat is in ieder geval helemaal niks te zien. Leuk patroontje ook!
    Liefs, J&A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *