Ga naar de inhoud

W.I.P.

Deze post gaat over mijn W.I.P., oftewel “Work In Progress”. Eerder vertelde ik al dat ik nog een beetje een beginner ben in breien. Hier zien jullie waar ik mee ben begonnen om het te leren. Ik dacht, wat is er nu makkelijker om het te leren door gewoon een sjaal te breien?! Ik brei de sjaal in een rechte steek (ribbelsteek) omdat dat me de basis leek voor de rest van de steken. (Corrigeer me waar ik uit mijn nek praat ;-)). In het begin had ik er soms ineens wat steken bij, maar tegenwoordig heb ik wel meer oog voor wat er allemaal gebeurt op de naald.

Ik kan niet wachten tot de sjaal af is; dan ga ik aan de deken werken waar ik het over had. Steeds een lapje tussendoor, lijkt me wel leuk afwisselend. Maar goed, eerst de sjaal! Ik heb een voorbeeld gezien van een soortgelijke sjaal en die was 140 cm lang. Ik zit nu op 72 cm, dus net over de helft! Ik klaag niet dat ik er nog even mee verder moet hoor, ik vind het heerlijk rustgevend om te doen!

De wol die ik heb gebruikt is Royal van de Zeeman. Dit weekend moet mijn zus maar even laten zien hoe ik een nieuwe bol wol opzet, want ik ben bijna door mijn eerste bol heen! Of ik moet het leren uit de geweldige breiboekjes die ik van haar heb gehad. Ze zijn eigenlijk voor kinderen, maar voor een volwassen beginner ook heel geschikt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *