Ga naar de inhoud

Werken, naaien en twee kinderen

Back to work 

Ik ben nu weer bijna een maand aan het werk, en ik had daar van te voren allemaal ideeën over. Ik dacht: Ik zal de was niet meer bij kunnen houden, ik zal vreselijk moe zijn, mijn kinderen zullen het vervelend vinden dat ik er minder ben, ik zal wel nooit meer kunnen naaien.

Sewing with kids

Het is allemaal niet waar. Ik vind het ontzettend fijn weer aan het werk te zijn, en het is goed te combineren met alles wat ik wil doen. Dit weekend bijvoorbeeld. Op mijn vrije dag, vrijdag, is mijn moeder met mijn zus op de koffie geweest toen Emma op school zat, heb ik stof geknipt terwijl Emma zat te puzzelen nadat ze van school terug was, heb ik patronen besteld, is er nieuwe stof bezorgd, en heb ik de tweede legging voor Emma deze week gemaakt tussen de bedrijven door en in de avond. Emma vindt het allemaal ontzettend interessant als ik naai (behalve de lockmachine haha), en ze bemoeit zich graag met het naaien (vooral stofkeuze, daar is ze erg goed in!)

Alle kleine beetjes…

Haremromper (maat 74): Minikrea,
Leggings (maat 104-110, 4 cm verlengd): Minikrea
Stof en patronen: Ansje Handmade

Op de zaterdag heb ik, terwijl beide dames thuis waren, af en aan een heel pakje genaaid voor Sarah. Ik doe gewoon steeds een beetje. Emma zit dan gewoon lekker te spelen, en Sarah doet af en toe een dutje. Ik wissel het af met spelen, boekjes voorlezen en maaltijden. Tussendoor heb ik nog drie wassen gedraaid, opgehangen en opgevouwen en heb ik de kleding van de dames uitgezocht en de kasten klaargemaakt voor het najaar. En de bedden gedaan, en en en en … 

Bewuster

Ik ben gewoon veel efficiënter zo, en ik kan meer stilstaan bij en genieten van mijn vrije tijd. En dat terwijl ik nog minstens twee keer wakker ben per nacht, om dan voor de jongste te zorgen. (Nee, ze slaapt nog niet door nee.) Ik ben echt bewust samen met mijn dochters, en toch doe ik ook iets voor mezelf. Veel meer dan tijdens mijn verlof. En maandag ga ik weer vrolijk naar mijn werk, waar ik het enorm naar mijn zin heb. 

Hoe dan?

Om dit allemaal te kunnen doen, heb ik maar een ingreep hoeven doen, een ding dat ik veranderd heb in vergelijking met voor mijn verlof: ik houd mezelf er streng aan om een dag in het weekend helemaal thuis en vrij te zijn. Voor Emma ook heel fijn nu ze net naar school gaat. Even rust, onze eigen dingen doen, geen ‘verplichtingen’. Tot nu toe een groot succes. Mijn vrije dag (ik werk 32u) houd ik ook nog even heel rustig, ook zodat Emma kan wennen aan school. Ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *