Ga naar de inhoud

Zwangerschapsverlof

Misschien heb je de aankondiging al wel gezien op de website: Nijvervlijt is momenteel met zwangerschapsverlof! Ik ben over 2,5 week uitgerekend van onze tweede dochter, spannend!!

Toen ik zwanger werd, dacht ik: “Ik ga een heleboel voor de kleine naaien!!”, naast mijn gebruikelijke naaiwerk voor Emma. Helaas liep het een beetje anders, het ging tijdens deze hele zwangerschap totaal niet goed met mijn gezondheid. Maar toch heb ik het een en ander kunnen maken, en dat laat ik graag aan jullie zien! Toen ik zwanger was van Emma toen naaide ik nog niet, dus het is erg leuk om iets in de kast te hebben liggen dat ik zelf gemaakt heb. Ik zou het liefst nog wat dingen maken, maar we moeten maar zien in hoeverre mijn gezondheid en de baby dit toelaten, want ze kan natuurlijk elk moment komen!

Dit is het eerste dat ik maakte voor de baby (in augustus). Het is een minikrea legging van een stofje (Sweet Hedgehogs van Little Smilemakers Studio) dat ik al heel lang geleden kocht bij Ansje Handmade, met het idee “als ik ooit nog zwanger word…”. En zo geschiedde. Het broekje is maat 50.

 

 

 

 

 

 

 

In september maakte ik dit broekje met voetjes, ook een patroon van minikrea. Ik was er erg trots op, want het was een nieuwe techniek die ik zonder naailes eigen heb gemaakt. Ik vond deze broekjes bij Emma echt ideaal, geen gehannes met sokjes: de voetjes zitten er al aan! Dit broekje heeft ook maat 50. Het geweldige stofje kocht ik ook bij Ansje Handmade, het is van Story of Roo, Curious Cumulus Dawn.

 

 

 

 

 

Omdat ik zo gek was op het stofje, maakte ik er al snel ook een newborn mutsje bij van dezelfde stof. Ik heb gebruik gemaakt van de geweldig makkelijke tutorial van Ansje Handmade.

 

 

 

 

 

 

 

Ook een geweldige (en simpele!) tutorial waar ik al niet meer zonder kan, is van deze aankleedkussenhoes, ook gemaakt door Ansje Handmade. Ik heb er tot nu toe vier gemaakt, en ik heb nog stof klaarliggen om er nog bij te maken. Het is echt geweldig, ik ga nooit meer een hoes in de winkel kopen!

 

 

 

 

 

 

 

Ten slotte maakte ik in november dit ledikantlakentje. Ik heb geen patroon gevolgd. Ik heb twee lappen stof gekocht (tricot en wafelstof) in een stoffenwinkel in Den Bosch toen ik daar met Marc een weekendje weg was, en ik heb de lappen op elkaar gestikt, gekeerd, en met de hand dichtgenaaid. Simpel, maar toch erg leuk! En het was nog best lastig om de stugge wafelstof op de soepele rekbare tricot te naaien.

 

 

 

 

 

En ik heb dit vestje natuurlijk ook nog gebreid voor de baby. Het zal nog blijken of er nog iets bij zal komen….! Ik ben nu nog bezig met het carnavalspak van Emma, en ik haak een Kangaroo knuffeltje voor haar.